Ders İçerikleri | Endüstri Mühendisliği | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

ENDÜSTRİ MÜHENDİSLİĞİ

Ders İçerikleri

2023 Müfredatı

1.YARIYIL
Ders Kodu ve Adı: ENM 101 – Endüstri Mühendisliğine giriş
Kredi / AKTS: 3/5
Ders İçeriği: Endüstri Mühedisliğinin tarihçesi ve gelişimi. Endüstri Mühendislerinin çalıştıkları iş alanları. Temel Endüstri mühendisliği kavramları. Sistem tasarımı sürecinin aşamaları. Yöneylem Araştırması modellerinin genel tanıtımı ve matematiksel modellemeye giriş. Çeşitli Endüstri Mühendisliği konularına giriş mümkün olduğunca misafir konuşmacılar ve bölüm üyeleri tarafından yapılacaktır.
Ders Kodu ve Adı: ENM111- Bilgisayar Programlama I
Kredi / AKTS: 4/5
Ders İçeriği: Programlamanın gelişimi, Bilgisayarda veri saklama, Algoritma kavramı ve gösterimi, Python giriş, Python ve IDE kurulumları,  Operatörler, Değişkenler, Temel veri tipleri, Koşul ifadeleri, Döngüler, Döngü Metodları, Dosya İşlemleri, Metin Tabanlı Oyun Yazma
Ders Kodu ve Adı: FE101- Sosyal Sorumluluk Projesi
Kredi / AKTS: 0/1
Ders İçeriği: Toplumun güncel sorunlarını belirleme ve çözüm üretmeye yönelik projeler hazırlama. Sosyal sorumluluk çerçevesinde çeşitli projelerde gönüllü olarak yer alma. Katılımcı ve demokratik bireyler olma, dayanışma ve işbirliğini pekiştirme, sorumluluk alma ve proje geliştirme/uygulama. Sivil toplum kuruluşları. Avrupa düzeyinde gerçekleştirilen gençlik ve sosyal sorumluluk projeleri alanlarındaki güncel tartışmalar.
Ders Kodu ve Adı: FİZ101- Genel Fizik I
Kredi / AKTS: 4/6
Ders İçeriği: Bir ölçümdeki sonuçların anlamı ve hassasiyetlerinin tanımı. Vektörel niceliklerin değişikmetotlar kullanılarak ifade edilmesi. Bir ve çok boyutta hareketin tanımlanması ve çeşitli problemlere uygulamaları. Newton`un hareket kanunlarının ve korunum kanunlarının taktimi ve çeşitli problemlere uygulamaları. Dönme hareketinin tanımlanması ve özellikle denge durumunda olan katı cisimlere uygulanması. Mekanik yasalarını gezegenlerin hareketlerinin tanımlanmasında ve akışkanlar mekaniğinde kullanılması.
Ders Kodu ve Adı: INT101- Üniversite Hayatına Giriş
Kredi / AKTS: 1/1
Ders İçeriği: Öğrencilerin üniversite hayatına alışmaları için tanıtım amaçlı oryantasyon eğitimi.
Dersin araç ve gereçlerinin üniversitede nasıl kullanılacağı, kampüs turu, şehir turları,
bölümler hakkında genel bilgiler, seminerler ve çeşitli sosyal aktiviteler bu dersin
içeriğini oluşturur.
Ders Kodu ve Adı: İNG101- Mesleki İngilizce I
Kredi / AKTS: 3/4
Ders İçeriği: İngilizce I dersinde ana hedef öğrenciye yabancı dil temelinin kazandırılmasıdır. Bu derste öğrenciler, İngilizceye ilişkin temel gramer (dilbilgisi) bilgilerini edinirler. Sistematik bir şekilde yabancı dil eğitiminin verildiği bu derslerde öğrencilerin, dil öğretiminin temel unsurlarından konuşma, yazma, okuma ve dinleme becerileri geliştirilir. Öğrencilerin İngilizce bilgisi düzeylerini geliştirmek adına uygulamaya konulan bu derslerde öğrenciler, günlük hayatlarında kullanabilecekleri yabancı dilin yanı sıra, akademik metinleri anlamak için gereken yabancı dil temellerini de oluştururlar.
Ders Kodu ve Adı: MAT111- Matematik I
Kredi / AKTS: 4/6
Ders İçeriği: Trigonometrik, Üstel, Ters ve Logaritmik Fonksiyonlar. Limit. Süreklilik. Sonsuzluk içeren limit. Türev. Zincir Kuralı. Kapalı Türev.. Extremum değerleri. 1. Türev testi. Konkavlık. Eğri Çizimi. İntegral. Matematiksel Hesabın Temel Teoremi. Alan Hesabı. Hacim Hesabı Ters trigonometrik fonksiyonların türevleri Kısmi integral. Trigonometrik integral. Trigonometrik dönüşümler. İntegral Teknikleri
Ders Kodu ve Adı: TÜR101- Türk Dili ve Edebiyatı I
Kredi / AKTS: 2/2
Ders İçeriği: Dil ve Diller: Dil Millet İlişkisi, Dil Kültür İlişkisi Yeryüzündeki Diller ve Türk Dilinin Dünya Dilleri arasındaki Yeri; Kaynakları bakımından Dil Aileleri, Türk Yazı Dilinin tarihi gelişimi; Eski Türkçe, Orta Türkçe, Divanü Lügat-it Türk, Atabetü; l- Hakayık, Harezm Türkçesi, Eski Türkiye Türkçesi (Eski Anadolu Türkçesi); Yeni Türkçe Dönemi, Modern Türkçe Dönemi, Batı, Güney Batı Türkçesi), Türkiye Türkçesi, Doğu (Kuzey) Doğu Türkçesi), Karatay Türkçesi, Ses Bilgisi (FONETİK), Ses ve sesin oluşumu, büyük ve küçük ünlü uyumu, Türkçedeki başlıca ses olayları; Türkçenin ses özellikleri, Türkçenin hece yapısı, cümle vurgusu. Şekil Bilgisi (MORFOLOJİ- BİÇİM BİLGİSİ), şekil bakımından kelimeler, kökler, gövdeler, ekler (yapım ekleri, çekim ekleri), anlatım ve vazifeleri bakımından kelimeler; isimler, sıfatlar, zamirler, fiiller, fiil çekimi, şekil ve zaman ekleri, fiilimsiler, edatlar, fiilden türeyenler ve isimden türeyenler, anlam bilimi; kelimede anlam, kelimenin anlam çerçevesi, cümle bilgisi; cümle çeşitleri, cümle tahlilleri.
2.YARIYIL
Ders Kodu ve Adı: ENM112- Bilgisayar Programlama II
Kredi / AKTS: 4/5
Ders İçeriği: Python programlama dilinde ileri seviyede ve C programlama dilline giriş seviyesinde programlama konularının yer aldığı iki dersin ikincisidir. İlk dersin devamı olarak Python programla dilinde yer alan konular şu şekildedir. Tuples ve uygulamaları. Dizgiler ve dizgi işleme. Sözlükler ve setler. Bu dersin ikinci kısmı olarak C programlama dilinde öğretilecek konular şu şekildedir. C programlamaya giriş. Yapısal programlama. Program kontrol ifadeleri ve yapıları. Fonksiyonlar. Diziler ve sıralama, arama ve çok boyutlu dizilerin arasında yer aldığı uygulamalar. İşaretçiler ve uygulamaları.
Ders Kodu ve Adı: FE102- Teknoloji ve Ar-Ge Yönetimi
Kredi / AKTS: 2/2
Ders İçeriği:
Ders Kodu ve Adı: FİZ102- Genel Fizik II
Kredi / AKTS: 4/6
Ders İçeriği: Yük ve elektrik alanların tanımlanması. Noktasal bir yükten veya bir yük dağılımınından kaynaklanan elektrik alanın tayin edilmesi. Simetrik yük dağılımlarında Gauss yasasının kullanılması. Temel devre elemanlarının esasları. Manyetik alanın tanımı ve manyetik alan kaynakları. İndüksiyon ve temel doğru ve değişken akım devrelerinin analizi. Maxwell denklemlerinin kullanılmasıyla ışığın bir elektromanyetik dalga olarak tanımlamak.
Ders Kodu ve Adı: İNG102- Mesleki İngilizce II
Kredi / AKTS: 3/4
Ders İçeriği: Bu ders, ikinci dönem Endüstri Mühendisliği öğrencilerini, öğrencilerin teknik rapor oluşturma ve teknik sözlü sunum yapma yeteneklerini geliştirmeye ve pekiştirmeye hazırlar. Bu dersin amacı, öğrencilerin yazılı ve sözlü iletişimde etkili, profesyonel bir şekilde raporlamalarına yardımcı olmaktır. Konular arasında bilgiye erişmek, soyutlamak, analiz etmek, organize etmek ve özetlemek; Etkili gramer ve sözlük seçiminin yapılması; teknik rapor yazma ve teknik sunumlar.
Ders Kodu ve Adı: KİM101- Genel Kimya
Kredi / AKTS: 3/5
Ders İçeriği: Madde ve ölçüm, atomlar, moleküller ve iyonlar, Stokiyometri; Kimyasal formüller ve denklemlerle stokiyometri hesaplanmasının temel yasaları, atom teorisi, temel bağlanma kavramı, periyodik cetvel ve özellikleri, kimyasal bağlar, gazlar ve kinetik teorisi, katılar, sıvılar, moleküller arası kuvvetler, sulu reaksiyonlar ve çözelti stokiyometrisi, kimyasal Denge, Çözeltilerin özellikleri, Termokimya
Ders Kodu ve Adı: MAT112- Matematik II
Kredi / AKTS: 4/6
Ders İçeriği: Ters türev. Alan hesabı ve sonlu toplamlar ile yaklaşım. Sonlu toplamlar limiti. Belirli integral. Matematik hesabın temel teoremi. Belirsiz integral ve yerine koyma metodu. Eğriler arasında kalan alan. Dik kesitler kullanarak hacim hesabı. Silindirik kabuklar kullanarak hacim hesabı. Ters fonksiyonlar ve türevleri. Doğal logaritma. Üstel fonksiyonlar. L’Hospital Kuralı, Kısmi integral, Trigonometrik integral, Genelleştirilmiş integral, Diziler, sonsuz seriler, integral testi, karşılaştırma testi, oran ve kök testi, Kuvvet serileri, Taylor ve Maclaurin serileri, Taylor serilerinin yakınsaklığı, Yöneylem Araştırması temellerine giriş.
Ders Kodu ve Adı: TÜR102-Türk Dili ve Edebiyatı II
Kredi / AKTS: 2/2
Ders İçeriği: İmla, noktalama ve kompozisyon (noktalama işaretleri, diğer işaretler) , İmla, yazım kuralları (büyük harflerin imlası, sayıların yazılışı, kısaltmaların imlası, alıntı kelimelerin yazılışı) , Kompozisyon (kompozisyonun amacı, kompozisyon yazmada yöntem) , kompozisyonda plan, giriş, gelişme, sonuç, Anlatım özellikleri, anlatımda duruluk, anlatımda sadelik, anlatımda açıklık içtenlik, Anlatım bozuklukları ( eş anlamlı kelimelerin cümle içinde kullanılışı) , Deyimlerin yanlış kullanılışı, Anlatım biçimleri (açıklama, hikâye, özlü anlatım, tasvir, hiciv, portre, kanıtlama, konuşma, manzum anlatım çeşitleri) , Sözlü anlatım çeşitleri (günlük ve hazırlıksız konuşma, hazırlıklı konuşma, açıkoturum, münazara, panel) , Yazılı anlatım türleri (mektup, telgraf, tebrik, davetiye, edebi mektup) , iş mektupları, resmi mektup, dilekçe, rapor, tutanak, karar, ilan, reklam, sohbet, eleştiri, anı, gezi yazısı, röportaj, anket, Otobiyografi, biyografi, roman, hikaye, masal, fabl, tiyatro, trajedi, dram, senaryo) .
3.YARIYIL
Ders Kodu ve Adı: AİİT201- Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi I
Kredi / AKTS: 2/2
Ders İçeriği: Osmanlı Devleti’nin yıkılışını hazırlayan iç ve dış sebepler; XIX. Yüzyılda Osmanlı Devleti’nde yenilik hareketleri; Osmanlı Devleti’nin son dönemindeki fikir akımları; XX. Yüzyılın başında Osmanlı Devleti’nin siyasi ve askeri durumu; I. Dünya Savaşı ve Ermeni meselesi; Anadolu’nun işgali ve tepkiler; Mustafa Kemal Paşa’nın Samsun’a çıkışı ve faaliyetleri; kongreler dönemi ve teşkilatlanma; son Osmanlı Mebuslar Meclisi’nin açılışı ve Misak-ı Millî’nin kabulü; Millî Mücadele’ye hazırlık ve bu hazırlığın maddi ve manevi temeller; TBMM’nin açılışı ve faaliyetleri; Sevr Antlaşması; Güney ve Doğu cephelerindeki mücadeleler; düzenli ordunun kuruluşu, Yunan taarruzu ve Batı cephesindeki savaşlar, Mudanya Mütarekesi’nin imzalanması, Lozan Konferansı’nın toplanması ve Barış Antlaşması’nın imzalanması konularını kapsamaktadır.
Ders Kodu ve Adı: ENM201- Mühendislik Ekonomisi
Kredi / AKTS: 3/3
Ders İçeriği: Mühendislik Ekonomisine Giriş. Arz-Talep ilişkisi, arz esnekliği, talep eksikliği, Başabaş noktası analizleri, basit faiz, bileşik faiz, para ve zaman ilişkileri, karlı projeyi seçme yöntemleri, yenileme yatırımları, ekonomik ömür analizi, amortisman hesapları, dersin genel özeti.
Ders Kodu ve Adı: ENM203- Olasılık
Kredi / AKTS: 3/5
Ders İçeriği: Olasılık teorisinde temel konular; örnek uzay, olasılık ve koşullu olasılık; rastgele değişkenler, marjinal, birleşik ve koşullu dağılımlar; beklentiler ve koşullu beklentiler; hipergeometrik, binom, geometrik dağılımlar ve bunların Endüstri Mühendisliği üzerindeki etkileri; Poisson, üstel, Erlang, gama dağılımları ve Poisson varış modeli; moment üreten fonksiyonlar ve Laplace dönüşümleri; büyük sayılar kanunu, merkezi limit teoremi ve Normal dağılım; rasgele değişken üretiminin sayısal ve hesaplamalı yönleri.
Ders Kodu ve Adı: ENM205- İş Etüdü
Kredi / AKTS: 3/4
Ders İçeriği: İş kavramı ve genel tanımlar, işletmelerde verimlilik ve insan etkisi, iş etüdünün aşamaları, metod etüdü teknikleri, çalışma ortamı (ergonomi) ve hareket ekonomisi, şema ve diyagramlar, iş ölçümü ve teknikleri, toleranslar ve tempo faktörü, standart zamanların bulunuşu, iş örneklemesi.
Ders Kodu ve Adı: ENM207- İleri Seviye Programlama
Kredi / AKTS: 4/5
Ders İçeriği: Veritabanı nedir? Veritabanı türleri, İlişkisel veritabanı tasarımı, Server ve IDE kurulumu, IDE üzerinde tablo oluşturma, Python ile veritabanına bağlanma, Python üzerinden veritabanına veri ekleme, veri silme, veri güncelleme, veri okuma, Python ile veritabanı üzerinde kayıt filtreleme ve sıralama, Aggregate fonksiyonları, Birden fazla tablo ile çalışma, Sqlite, NoSql , Json, Http – Api, Makine Öğrenmesine Giriş, Numpy ve Pandas Kütüphanesi
Ders Kodu ve Adı: ENM209- İmal Usulleri
Kredi / AKTS: 3/4
Ders İçeriği: Üretim süreçlerinin sınıflandırılması. Mühendislik malzemeleri ve hammadde üretim tekniklerinin temelleri. Temel takım tezgâhı elemanları ve takım tezgahlarının mekaniği. Talaşlı imalat aletleri ve talaş kaldırma işlemlerinin esasları. Torna, freze, delme, şekillendirme, taşlama, testere üretim yöntemleri. Dişli ve diş açma. Plastiklerin işlenmesi. Ekonomik takım ömrü ve talaş kaldırma işlemlerinin işleme ayarı hesaplamaları. Ölçme bilimi ve kalite kontrol ilkeleri. Özel ve ileri üretim teknikleri. Dönem imalat projesi.
Ders Kodu ve Adı: FE201- Mühendislik Etiği
Kredi / AKTS: 2/2
Ders İçeriği:
Ders Kodu ve Adı: MAT211- Doğrusal Cebir
Kredi / AKTS: 3/5
Ders İçeriği: Doğrusal denklem sistemleri. Matrisler. Matris işlemlerinin cebirsel özellikleri. Özel matris türleri. Bir matrisin Echelon formu. Gauss-Jordan indirgemesi ile lineer sistemlerin çözümü. Satır küçültmeyle bir matrisin tersini bulmak. Eşdeğer matrisler. Determinantlar. Determinantların özellikleri. Kofaktör büyümesi. Bir matrisin tersi (determinantı ile). Diğer determinant uygulamaları (Cramers kuralı). Düzlemde ve 3 uzayda vektörler. Vektör uzayları Alt uzaylar. Yayılma ve doğrusal bağımsızlık. Temel ve boyut Satır alanı Boş alan Boşluk ve bir matrisin rankı. Homogeneos sistemleri. Baz değişimi. Geçiş matrisleri. Ortogonalleştirme. Doğrusal dönüşümler. Doğrusal dönüşümün çekirdeği ve aralığı
4.YARIYIL
Ders Kodu ve Adı: ENM202- İstatistik
Kredi / AKTS: 3/5
Ders İçeriği: Parametrik istatistikte temel konular; tahmin, güven aralıkları ve hipotez testi; varyans analizi, regresyon ve korelasyon analizi; uyum testleri; istatistiksel kalite kontrol, talep tahmini ve diğer YA konularında uygulama; deneylerin temel tasarımı ve veri toplama; mevcut güncel istatistiksel yazılımları kullanarak bilgisayar uygulamaları.
Ders Kodu ve Adı: ENM204- Yöneylem Araştırması I
Kredi / AKTS: 4/5
Ders İçeriği: Yöneylem Araştırması (YA)’nın tanımı, tarihçesi, metodolojisi, YA tekniklerine genel bakış, YA’nın diğer bilim dalları ile ilişkisi, YA’nın uygulama alanları ve örnekleri, Deterministik YA teknikleri
Ders Kodu ve Adı: ENM206- Bilimsel Araştırma ve Yazma Becerileri
Kredi / AKTS: 3/3
Ders İçeriği: Bilgi, bilim, araştırma ve teknoloji kavramları, Bilimsel araştırmanın bileşenleri, Zaman yönetimi ve planlama, Literatür taraması, Etik ilkeler, Araştırmada Bilimsel Yöntemler (Nitel ve Nicel), Araştırmanın projesi ve rapor hazırlama, Laboratuvar güvenliği konularını içerir. Bilimsel araştırma sürecinde sorulması gereken soruları, cevapların bulunmasına dair nitel ve nicel yaklaşımların neler olduğunu ve nasıl kullanacağını kapsar.
Ders Kodu ve Adı: ENM208- Malzeme
Kredi / AKTS: 3/4
Ders İçeriği: Malzeme seçim ilkeleri. Gerilme ve şekil değiştirme kavramı. Çeki, bası ve eğilmeye maruz elemanlar. Birleşik gerilme ortay çıkan burulma. Artık gerilmeler, yorulma sünmesi, sönümleme, sertlik ve malzemenin özel özellikleri. Farklı uygulamalarda malzeme seçimi için test sonuçlarının değerlendirilmesi.
Ders Kodu ve Adı: ENM210- Sistem Tasarımı ve Analizi
Kredi / AKTS: 3/5
Ders İçeriği: Sistem Paradigmasındaki değişim, genel sistem kuramı, sistem yaklaşımı, sistem analizi,sistem tasarımı, sistemik problemler, sistemlerin modellenmesi, Sistem analizi ve tasarım süreci, Sistem analizi çalışmasının temel aşamaları. Sistem mühendisliği,Dinamik Sistemlerin Yapısı ve davranışı, Sistem Hayat Döngüsü (sistem ömür çevrimi), Sistem analizi çalışmasında kullanılan yöntem ve araçlar. Sistem analizi uygulamalarından örnekler
Ders Kodu ve Adı: FE202- İş Sağlığı ve Güvenliği
Kredi / AKTS: 2/2
Ders İçeriği:
Ders Kodu ve Adı: MAT212- Diferansiyel Denklemler
Kredi / AKTS: 3/4
Ders İçeriği: Türevsel denklemlerin sınıflandırılması, çözümleri, başlangıç değeri ve sınır değeri problemleri, çözümlerin varlığı, Yüksek dereceli doğrusal türevsel denklemlerin çözüm yöntemleri, Elektrik devreleri problemleri, Laplace Dönüşümü; tanımlar, teoremler, örnekler, sabit katsayılı doğrusal başlangıç değer problemlerinin çözümü, teoremler, büklüm integrali ve teoremi. Dürtü fonksiyonu ve yanıtı, sistem fonksiyonu. Doğrusal türevsel denklem sistemleri ve çözümleri
Ders Kodu ve Adı: AİİT202- Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi II
Kredi / AKTS: 2/2
Ders İçeriği: Siyasi alanda yapılan inkılaplar (Saltanatın kaldırılması, Cumhuriyet’in ilanı, Halifeliğin kaldırılması vb); sosyal alanda yapılan inkılaplar (Şapka inkılabı, Tekke ve zaviyelerin kapatılması, Takvim, Saat ve Soyadı Kanunu ); eğitim ve kültür alanında gerçekleştirilen inkılaplar (Tevhid-i Tedrisat Kanunu, Harf inkılabı, Türk Tarih ve Dil inkılabı); hukuk alanında yapılan inkılaplar; Atatürk dönemi çok partili hayata geçiş denemeleri ve tepkiler (Terakkiperver Cumhuriyet Fırka’nın kuruluşu ve kapatılması, Şeyh Sait isyanı ve Atatürk’e suikast girişimi); Atatürk dönemi çok partili siyasal hayata geçiş denemeleri (Serbest Cumhuriyet Fırkası’nın kuruluşu, kapatılması ve Menemen Olayı); Cumhuriyet döneminde Türkiye’nin ekonomik kaynakları ve politikası (İzmir İktisat Kongresi); Atatürk dönemi Türk dış politikası (Nüfus Mübadelesi, Milletler Cemiyeti’ne üyelik, Balkan Antantı ve Sadabat Paktı); Atatürk dönemi Türk dış politikası (Montrö Boğazlar Sözleşmesi, Hatay’ın Anavatan’a katılması, Türkiye’nin diğer ülkelerle olan ikili münasebetleri); Atatürk düşünce sisteminin tanımı, kapsamı ve Atatürk ilkeleri; Atatürk’ten sonra Türkiye, Demokrat Parti’nin iktidar yılları, 1960 ve 1970’li yıllarda Türkiye, 1960 sonrası Türkiye’nin dış politikası.
5.YARIYIL
Ders Kodu ve Adı: ENM301- Yöneylem Araştırması II
Kredi / AKTS: 3/4
Ders İçeriği: Doğrusal Programlamada Cebirsel Çözüm (Simpleks Yöntemi);Simpleks Yöntemindeki Özel Durumlar, Doğrusal Programlamada Dualite ve Duyarlılık Analizi; Doğrusal Programlamada Ulaştırma (transport) Modeli, Atama Modeli ve Taşıma Modeli; Tam sayılı Doğrusal Programlama ve Çözüm Yöntemleri, Dal ve Sınır Algoritması
Ders Kodu ve Adı: ENM303- İnsan Faktörleri Mühendisliği
Kredi / AKTS: 3/5
Ders İçeriği: Ergonomiye giriş; bilgi girişi faaliyetleri; arabuluculuk faaliyetleri; fiziksel çıktı faaliyetleri; çalışma alanı ve düzenlemesi; çevre; İş sağlığı ve güvenliği ergonomisi
Ders Kodu ve Adı: ENM305- Simülasyon
Kredi / AKTS: 3/5
Ders İçeriği: Benzetime Giriş ve Temel Kavramlar, Benzetim model yapısı ve çeşitleri, Rassal Sayı ve Değişken üretimi ve testleri, Veri analizi ve uygunluk testleri, Kuyruk ve Servis sistemlerinde Benzetim, Stok Yönetiminde Benzetim, Bakım ve yenileme yönetimi modelleri, İmalat sistemlerinde Benzetim Modelleme, Benzetim paketleri
Ders Kodu ve Adı: ENM307- Üretim ve İşletme Operasyonları Yönetimi
Kredi / AKTS: 3/3
Ders İçeriği: Üretim ve üretim kavramı, üretim sistemlerine giriş, modern imalat sistemleri, stratejik planlama ve üretim sistemi, üretim hatları yönetimi, stok yönetimi, kapasite planlama
Ders Kodu ve Adı: ENMXXX- Teknik Seçmeli I
Kredi / AKTS: 3/5
Ders İçeriği:
Ders Kodu ve Adı: ENMXXX- Teknik Seçmeli II
Kredi / AKTS: 3/5
Ders İçeriği:
Ders Kodu ve Adı: FESOSXXX- Serbest Seçmeli
Kredi / AKTS: 2/3
Ders İçeriği:
6.YARIYIL
Ders Kodu ve Adı: ENM302- Yöneylem Araştırması III
Kredi / AKTS: 3/4
Ders İçeriği: Değiştirilecek

Üretim ve üretim kavramı, üretim sistemlerine giriş, modern imalat sistemleri, stratejik planlama ve üretim sistemi, üretim hatları yönetimi, stok yönetimi, kapasite planlama

Ders Kodu ve Adı: ENM304- Üretim Planlama
Kredi / AKTS: 3/4
Ders İçeriği: Talep Tahminleri, Toplu Üretim Planlama Ve Ana Üretim Çizelgesi, Montaj Hatlarının Dengelenmesi, Çizelgeleme
Ders Kodu ve Adı: ENM306- Yönetim Bilgi Sistemleri
Kredi / AKTS: 3/4
Ders İçeriği: Değiştirilecek

Talep Tahminleri, Toplu Üretim Planlama Ve Ana Üretim Çizelgesi, Montaj Hatlarının Dengelenmesi, Çizelgeleme

Ders Kodu ve Adı: ENM308- Proje Yönetimi
Kredi / AKTS: 3/5
Ders İçeriği: Değiştirilecek

Talep Tahminleri, Toplu Üretim Planlama Ve Ana Üretim Çizelgesi, Montaj Hatlarının Dengelenmesi, Çizelgeleme

Ders Kodu ve Adı: ENMXXX- Teknik Seçmeli III
Kredi / AKTS: 3/5
Ders İçeriği:
Ders Kodu ve Adı: ENMXXX- Teknik Seçmeli IV
Kredi / AKTS: 3/5
Ders İçeriği:
Ders Kodu ve Adı: FESOSXXX- Serbest Seçmeli II
Kredi / AKTS: 2/3
Ders İçeriği:
7.YARIYIL
Ders Kodu ve Adı: ENM499- Bitirme Projesi
Kredi / AKTS: 4/5
Ders İçeriği: Projeler, öğrencilerin bilgileri uygulama, analiz etme, sentezleme,
değerlendirme ve iletişim kurma becerilerini gösterecek. Bu, yaşam boyu öğrenmeyi genişletmek ve
desteklemek için bir fırsattır. Öğrenciler, projelerini öğretim üyelerinin gözetiminde ve denetiminde
tamamlarlar. Bu dersin sonunda öğrenciler tasarım, analiz, uygulama, test ve değerlendirme
aşamalarından geçen önemli bir bütün sunmalıdır.
Ders Kodu ve Adı: ENMXXX- Teknik Seçmeli VII
Kredi / AKTS: 3/5
Ders İçeriği:
Ders Kodu ve Adı: ENMXXX- Teknik Seçmeli VIII
Kredi / AKTS: 3/5
Ders İçeriği:
Ders Kodu ve Adı: ENMXXX- Teknik Seçmeli IX
Kredi / AKTS: 3/5
Ders İçeriği:
Ders Kodu ve Adı: ENMXXX- Teknik Seçmeli X
Kredi / AKTS: 3/5
Ders İçeriği:
Ders Kodu ve Adı: ENMXXX- Teknik Seçmeli XI
Kredi / AKTS: 3/5
Ders İçeriği:
8.YARIYIL
Ders Kodu ve Adı: FE400- Endüstride Uygulamalı Eğitim
Kredi / AKTS: 4/30
Ders İçeriği: Staj denetlenen, profesyonel bir ortamda öğrencilere yeteneklerini ve bilgi birikimini uygulamalarına izin veren meslek öncesi öğrenme deneyimidir. Bu deneyimler planlanan bir kariyer için bir iş, endüstri veya devlet kurumuyla öğrencilerin hazır olmalarını arttırmak/geliştirmek için tasarlanır. Endüstride uygulamalı eğitim (CO-OP) akademik kurumlarla iş dünyası arasındaki bir ortaklıktır. Öğrenciler için; iş, endüstri veya bir devlet kurumundaki bir örgün eğitim ve uygulamalı eğitim, teori ve uygulamanın bir harmanlaması, yeni yetenekler ve tecrübe, rekabetçi gelir ve kariyer seçiminin doğrulanmasıdır. Endüstride uygulamalı eğitim (CO-OP) stajdan farklıdır. 14 haftalık bir süreyi (bir yarı dönemi) kapsamaktadır. Endüstride uygulamalı eğitime (CO-OP) tabi bir öğrenci tam zamanlı çalışmak zorundadır.
ENMXXX- Teknik Seçmeli I-XI Dersler

  • Veri Madenciliği
  • Montaj Demontaj Hatları
  • Tedarik Zinciri Yönetimi
  • Operasyonel Mükemmellik
  • Yalın Üretim
  • Dijital Dönüşüm ve Endüstri 4.0
  • Verimlilik Yönetimi
  • ….